ลาทิโอส

ลาทิโอส (ญี่ปุ่น: ラティオス Latios) เป็นโปเกมอนในตำนานมังกร / กายสิทธิ์ที่ได้รับการแนะนำใน Generation III ในขณะที่ไม่มีใครรู้ที่จะวิวัฒนาการเข้าหรือออกจากโปเกมอนอื่น ๆ แต่มันสามารถกลายเป็นวิวัฒนาการเมกะเมกะ Latios โดยใช้ Latiosite มันเป็นสมาชิกคนหนึ่งของสองคนของ Hoenn พร้อมกับ Latias

Latios เป็นโปเกมอนที่มีร่างกายเหมือนนกเก๋ไก๋หลังจากเครื่องบิน ร่างกายของมันไหลช้าลงสู่คอหนาทำให้มันดูใหญ่โต มันไม่มีขามักจะลอยแทน ร่างกายส่วนใหญ่เป็นสีน้ำเงินมีพื้นที่สีขาวอยู่ใกล้กับแขนและมีแถบสีขาวบนหลังที่ยื่นขึ้นไปถึงหัว

ปีกเครื่องบินเจ็ทนั่งอยู่บนหลังของมันในขณะที่ครีบครีบสองอันที่มีความสูงชี้ไปด้านหลังจากด้านหลัง สามเหลี่ยมสีแดงทำเครื่องหมายที่กึ่งกลางของหน้าอกในขณะที่หน้ากากสีน้ำเงินบางส่วนครอบคลุมใบหน้า

ลาทิโอส

ครีบหูยาวยื่นออกมาจากปากของมันถึงหัวและดวงตาของมันก็เป็นสีแดง มันมีแขนสามนิ้วที่มีสีน้ำเงินคลุมอยู่ที่ด้านนอกของแขนส่วนล่าง Latios เป็นสัตว์สายพันธุ์เดียวที่มี Latias เป็นเพศเมีย

ในฐานะ Mega Latios ชิ้นส่วนสีน้ำเงินของร่างกายจะเปลี่ยนเป็นสีม่วง เขางอกขึ้นมาจากด้านข้างของหัวและวิ่งไปตามขากรรไกร มันสูญเสียปีกที่ด้านหลังและปีกที่คล้ายกัน แต่มีขนาดใหญ่กว่าแนบติดกับแขนท่อนล่างซึ่งโดยปกติจะอยู่ในตำแหน่งระดับ รูปร่างสามเหลี่ยมตอนนี้ทำเครื่องหมายจุดไปข้างหน้าของปีกแทนถ้าหน้าอกของมัน

Latios สามารถบินได้เร็วกว่าเครื่องบินเจ็ทโดยซ่อนตัวอยู่ในอ้อมแขน ในภาพยนตร์เรื่องที่ห้า Latios มีความสามารถในการ “Sight Sharing” (ภาษาญี่ปุ่น: ゆううつ Analysis Dream Analysis) ซึ่งทำให้ Latias และผู้คนที่อยู่รอบ ๆ ดูสิ่งที่ Latios เห็น Oakley ยังกล่าวอีกว่ามันสามารถเปลี่ยนรูปร่างได้

มันชอบเทรนเนอร์ที่เห็นอกเห็นใจผู้ที่เปิดใจ มันใช้กระแสจิตในการตรวจสอบสถานที่และอารมณ์ของผู้อื่นและสามารถเข้าใจคำพูดของมนุษย์ มันอาศัยอยู่ริมน้ำ Latios เป็นโปเกมอนตัวเดียวที่สามารถเรียนรู้ Luster Purge ได้

ลาทิโอส

Latios (Japanese: ラ テ ィ オ ス Latios) is a legendary dragon / psychic Pokémon that was introduced in Generation III.While no one knows how to evolve into or out of other Pokémon, it can also become a Mega Latios evolution by Use Latiosite. It is a member of the two of Hoenn along with Latias.

Latios is a Pokémon that has a body like a chic bird after a plane. Its body slowly flows down into the thick neck, making it look bulky. It has no legs, usually floats instead. Most of the body is blue, with a white area near the arm and a white stripe on the back that extends up to the head.

The jet plane sits on its back, while the two high-pointed fins are pointed to the back. The red triangle marks the center of the chest, while some blue masks cover the face.

ลาทิโอส

The ears are long, extending from his mouth to the head, and his eyes are red. It has three-inch arms covered in blue on the outside of its lower arms. Latios is the only species with female Latias.

As Mega Latios, the blue parts of the body turn purple. He sprang up from the side of the head and ran along the jaw. It lost wings on the back and similar wings. But with a larger size attached to the lower arm, which is usually at a level position The triangle shape now marks the point ahead of the wing instead if its chest

Latios can fly faster than a jet by hiding in their arms. In the fifth film, Latios has the ability to “Sight Sharing” (Japanese: Dream う う つ Analysis Dream Analysis), which allows Latias and the people around to see what Latios sees. Oakley also says it can change its shape.

It’s like a compassionate trainer who opens up. It uses telepathy to examine the location and mood of others and can understand human speech. It lives on the Latios waterfront. It is the only Pokemon that can learn Luster Purge.

ขอบคุณข้อมูลเพิ่มเติมจาก : Google

เรชิรัม

เดอ็อกซิส

จิราชิ